FAq's

Algemene vragen

Een prosument wekt groene energie via zonnepanelen. eConnection Belgium helpt hen hun overtollige stroom eenvoudig en voordelig te verkopen.

Een consument heeft geen zonnepanelen. Nochtans kunnen ook zij profiteren van groene energie: via eConnection Belgium betalen ze de voordeligste prijs, super simpel!

Om energie te kunnen delen, moet elke partij beschikken over een digitale meter met meetregime 3.

Via meetregime 3 kan Fluvius de kwartierwaarden uit je digitale meter lezen en doorgeven aan je energieleverancier.

Als je meetregime 3 nog niet hebt geactiveerd, kan eConnection Belgium de aanvraagprocedure doorlopen. Zo maken wij het proces wederom eenvoudiger.

Er worden geen voorschotten meer in rekening gebracht door de energieleverancier. Je betaalt voortaan per maand voor het werkelijke verbruik.

Als prosument kan je bij wet gekoppeld worden aan slechts één consument. Een consument kan echter de overtollige energie van meerdere prosumenten ontvangen.

Neen, eConnection Belgium is geen energieleverancier. Het is een platform dat mensen samenbrengt om energie te delen. eConnection Belgium fungeert als een tussenpersoon die jouw energieprijs zo laag mogelijk houdt.

 

Zowel prosumenten als consumenten kunnen zich aansluiten bij eConnection Belgium zonder van energieleverancier te moeten veranderen. 

Momenteel is eConnection Belgium alleen beschikbaar in Vlaanderen. Het platform is afgestemd op de Vlaamse wet- en regelgeving.

Wanneer je je contract wilt opzeggen, hoef je enkel een mailtje te sturen naar info@econnectionbelgium.be. Houd er rekening mee dat je tot het einde van de maand energie kunt blijven delen. Het contract verloopt op de laatste dag van die maand.

Veiligheid en beveiliging

Ja, eConnection Belgium is veilig. Het platform wordt ondersteund door CloudFlare om zijn gebruikersgegevens te beschermen.

De algemene voorwaarden vind je hier terug.

Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld in overeenstemming met de toepasselijke privacyregelgeving en enkel voor doeleinden en rechtsgronden beschreven in ons privacybeleid

Tarieven en betaling

eConnection Belgium biedt prosumenten een betere vergoeding voor hun overtollige energie. Wanneer zij hun surplus op het net zetten, ontvangen ze de standaard injectievergoeding ontvangen van hun energieleverancier die momenteel rond de €0,10 / kWh ligt. Wanneer eConnection Belgium hun perfect match heeft gevonden, kan dat bedrag tot wel €0,19 / kWh stijgen.

eConnection Belgium biedt consumenten een betere prijs voor de aankoop van groene energie. Wanneer zij groene stroom via hun energieleverancier aanschaffen, ligt de prijs momenteel rond de €0,29 / kWh. Wanneer eConnection Belgium hun perfect match heeft gevonden, kan dat bedrag tot wel €0,20 / kWh dalen.

Aan het einde van elke maand ontvangt de consument de rekening van de verhandelde energie van de maand ervoor. Hij of zij betaalt de som aan eConnection Belgium. Het platform is op zijn beurt verantwoordelijk voor het vergoeden van de gematchte prosument.

eConnection Belgium rekent voor zijn diensten een commissie van 3% aan op de vastgelegde prijs met een minimum van 0,02 euro per verhandelde kWh. 

Elke prosument en consument betaalt jaarlijks €1,14 (incl. btw) per jaar aan Fluvius voor  databeheer.

De extra kosten verbonden aan energiedelen hangen af van je energieleverancier:

Alix BV Binnenkort mogelijk
Antargaz Belgium NV Gratis
Aspiravi Energy NV Binnenkort mogelijk
Axpo Benelux SA Binnenkort mogelijk
Belgian Eco Energy NV Gratis
Bolt Energie BV Gratis
Dats 24 NV €75 / jaar
Ecopower CVBA Binnenkort mogelijk
Electrabel NV (handelsnaam ENGIE Electrabel) Gratis
Electrawinds Distributie NV Binnenkort mogelijk
Elegant BVBA €75 / jaar
Elektriciteitsbedrijf Merksplas BVBA Binnenkort mogelijk
Elexys NV Binnenkort mogelijk
Elindus NV Gratis
Eneco Belgium NV €65 / jaar
Energie.be NV Gratis
Energie 2030 Agence SA Binnenkort mogelijk
EnergyVision NV Binnenkort mogelijk
Enki Trading Benelux BV Binnenkort mogelijk
EOLY NV Binnenkort mogelijk
Essent Belgium NV Binnenkort mogelijk
GETEC Energie GmbH Binnenkort mogelijk
Luminus NV €150 / jaar
OCTA+ Energie €108 / jaar
Power Online NV (handelsnaam Mega) €150 / jaar
RWE Supply & Trading GmbH Binnenkort mogelijk
Scholt Energy Control NV Gratis
Slim met Energie België BV Gratis
TotalEnergies Gratis
Trevion NV Gratis
Vlaams Energiebedrijf NV Binnenkort mogelijk
Wase Wind CVBA Binnenkort mogelijk
Yuso BV
Gratis


Hoewel traditionele energieleveranciers bij wet verplicht zijn om energiedelen aan te bieden, zijn er enkele waarbij het nog niet mogelijk is. Zij zouden de optie binnenkort mogelijk maken.

Meer vragen? Contacteer ons!

Telefoon: +32 470 56 84 67