FAq's

Algemene vragen

Dit is een persoon die beschikt over een eigen installatie van zonnepanelen. Door eConnection kunnen ze hun overtollige stroom eenvoudig voor een betere prijs verkopen.

Dit is een persoon zonder installatie van zonnepanelen. Door eConnection zullen ze eenvoudig een lagere prijs betalen voor hun elektriciteit en toch gebruik kunnen maken van duurzame energie.

Neen, eConnection is het platform dat mensen samenbrengt om aan energiedelen te doen. Hierin functioneert eConnection als aanvulling op jouw energiecontract om zo jouw financieel voordeel te maximaliseren.

Een prosument zal zijn overschot aan energie kunnen verkopen terwijl een consument deze kan aankopen. Als deelnemer moet je een contract afsluiten bij een traditionele energieleverancier. Als prosument val je hierop terug indien jouw energie niet wordt afgenomen door de consument. Als consument val je hierop terug indien je nood hebt aan energie maar er geen overschot ter beschikking is.

Ja, om deel te kunnen nemen aan energiedelen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Beide partijen moeten beschikken over een digitale meter 
  • Iedere digitale meter moet beschikken over ‘Meetregime 3‘. Op deze manier heeft Fluvius toestemming om de kwartierwaarden uit jouw digitale meter te lezen en deze door te geven naar jouw leverancier. Geen zorgen als je dit nog niet hebt geactiveerd, eConnection vraagt dit aan bij jouw traditionele energieleverancier.

Neen, op dit moment is eConnection alleen beschikbaar voor personen die in Vlaanderen wonen, omdat het platform is afgestemd op de specifieke wet- en regelgeving in deze regio.

Neen, als prosument kan je slechts gekoppeld worden aan één individuele consument. Deze beslissing is vastgelegd bij wet.

Ja, als consument kan je groene stroom ontvangen van meerdere prosumenten.

Veiligheid en beveiliging

Ja, eConnection is veilig. Het platform maakt gebruik van moderne beveiligingsprotocollen en encryptie om de gegevens van gebruikers te beschermen.

Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Wij verwerken je persoonsgegevens steeds in overeenstemming met de toepasselijke privacyregelgeving en dit enkel voor doeleinden en rechtsgronden beschreven in ons privacybeleid: https://econnectionbelgium.be/disclaimer-en-privacy-policy/

Als je denkt dat je eConnection-account is gehackt, doe dan het volgende:

 

  1. Verander onmiddellijk je wachtwoord.
  2. Meld het incident bij eConnection: Neem contact op met de klantenservice en meld het incident. Zij kunnen je helpen om verdere stappen te nemen en de nodige beveiligingsmaatregelen te treffen.

Tarieven en betaling

Op het einde van ieder proces krijgt iedere consument een rekening doorgestuurd. Hij die dat doorheen het proces stroom ontvangen heeft is verplicht deze te betalen aan de onderneming eConnection. Deze is verantwoordelijk voor de correcte uitbetaling aan de prosument.

Dit is afhankelijk van de energieleverancier waarbij je bent aangesloten. Onderaan vind je een oplijsting van de kosten van jouw energieleverancier voor jouw energie te kunnen delen. Daarnaast betaal je jaarlijks 1,14 euro (incl. btw) aan Fluvius voor jouw databeheer.

Engie

0 euro

Mega

0 euro

Eneco

65 euro/jaar

Dats 24

75 euro/jaar

TotalEnergies

75 euro/jaar

Trevion

75 euro/jaar

Luminus

150 euro/jaar

Asparavi

Binnenkort mogelijk

Bolt

Binnenkort mogelijk

EcoPower

0 euro 
Let op. Bij energiedelen zal je werkenmet een dynamisch tarief.

Elegant

Binnenkort mogelijk

Energie.be

Binnenkort mogelijk

Wase Wind

Binnenkort mogelijk.

Hoewel de wet iedere traditionele energieleverancier verplicht om energiedelen mogelijk te maken, zijn er een aantal waarbij dit nog niet mogelijk is. Ze zijn aan het werk om deze optie mogelijk te maken. 

Voor de diensten van ons platform rekent eConnection een commissie van 3% op de vastgelegde prijs met een minimum van 0,01 euro per verhandelde kWh. De consument betaalt de totale kosten aan eConnection. Zij vergoeden op hun beurt de prosument voor de geleverde stroom.

Door het gebruik van ons platform krijg je als prosument een hogere vergoeding voor het overschot van uw stroom dan de standaard injectievergoeding die je krijgt van uw traditionele leverancier.

We maximaliseren jouw voordeel door na iedere periode op zoek te gaan naar de meest geschikte consument voor jouw energie!

Door het gebruik van ons platform krijg je als consument een lagere prijs voor de stroom die je afneemt bij jouw prosument dan de prijs van jouw traditionele leverancier.

We maximaliseren jouw voordeel door na iedere periode op zoek te gaan naar de meest geschikte prosument voor jouw energie-behoefte!

Heb je het antwoord niet kunnen vinden of zit je nog met verdere vragen? Twijfel niet om ons te contacteren.

Meer vragen? Contacteer ons!

Of 

Bel onze klantendienst: +32 471 42 62 42

We zijn bereikbaar elke dag van 9:00 tot 18:00.