Energiedelen,
wat is dat?

Wat?

Energiedelen of persoon-aan-persoonverkoop verwijst naar het direct verhandelen van duurzame energie tussen individuele personen of huishoudens. Momenteel wordt overtollige energie nog vaak aan de traditionele energieleverancier verkocht. Dat kan anders! Het delen van duurzame energiebronnen is namelijk financieel voordelig voor iedereen, en het maakt ons bovendien minder afhankelijk van uitputbare energiebronnen. 

 

Meer lezen over energiedelen? Neem een kijkje op “Energiedelen Vlaanderen“. 

digitale meter

Hoe?

Om energie te kunnen delen moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

 

  •  Je hebt een digitale meter. 
  • Die digitale meter beschikt over ‘Meetregime 3‘. Dat betekent dat Fluvius, de Vlaamse netbeheerder, toestemming heeft om de kwartierwaarden van je digitale meter te lezen en door te geven aan je energieleverancier. Zo kan stroom maar liefst binnen het kwartier worden verhandeld.

Waarom?

De torenhoge energieprijzen van de traditionele leveranciers staan in schril contrast met de lage injectievergoeding die eigenaars van zonnepanelen ontvangen voor hun overtollige stroom. 

 

Energiedelen heeft dankzij eConnection heel wat belangrijke voordelen. Zo is het niet alleen duurzaam, maar ook financieel voordelig voor zowel prosumenten als consumenten. 

Duurzame energie

Je hoeft bovendien niet op zoek te gaan naar een partner. Dankzij het grote bereik van ons platform, kunnen wij op basis van de verbruikte aantal kWh en de gewenste prijzen de beste match vinden.

 

Door energie te delen, bouwen prosumenten en consumenten samen aan de wereld van morgen. Alle verhandelde energie werd opgewekt door zonnepanelen van een Vlaams huishouden.

 

De duurzaamheid, de lage prijs en de eenvoud: er is geen reden om niet voor groene energie te kiezen.

Logo van eConnection, het bedrijf voor energiedelen

Waar?

Hier! eConnection helpt je om in slechts 4 clicks energie te delen. Je hebt zelfs geen “partner” nodig: wij zoeken voor jou naar de beste match.

 

Indien je nog vragen hebt, kan je een kijkje nemen op onze contactpagina. Ons team staat paraat!

VRAGEN?

Mail naar: info@econnection.be

Telefoon: +32 470 56 84 67